Karin Sitalsing geeft op 25 april de Jan Moddermanlezing van 2020.

Karin Sitalsing (1976) is schrijfster en journalist. Ze schreef onder meer ‘Boeroes, een familiegeschiedenis van witte Surinamers, dat in 2016 verscheen bij uitgeverij AtlasContact, waarin ze op zoek ging naar de verhalen van haar Nederlands/Surinaamse voorouders. Het boek werd in 2018 bekroond tot ‘beste Groninger boek’. In datzelfde jaar verscheen ook ‘En dan nu het goede nieuws, journalistieke verhalen die je dag beter maken’, dat ze samen met Franka Hummels schreef: een bundel reportages en interviews met mensen die de wereld een beetje mooier maken.

Als journalist werkt ze voor onder meer Trouw, Vrij Nederland, Happinez en Panorama. Ze schrijft over van alles, maar heeft een voorliefde voor verhalen over mensen en hun drijfveren, en snuffelt graag rond aan de rafelrandjes van de samenleving. Ze woont en werkt in de stad Groningen.

Lutherse kerk open 15:00 uur, aanvang lezing 16:00 uur